Eelmisel nädallal arreteerisid Iisreali võimuesindajad kaks teismelist, mis FBI uurimisel paljastas vDOS teenuse, ehk poiste käest sai tellida DDos rünnaku mingi konkreetse veebilehe vastu. Kuulus turvalisuse ajakirjanik Brian Krebs teatas, et Yarden Bidani ja Itay Huri on vastutavad enumuse Ddos rünnakute eest mis on viimasel paaril aastal internetis olnud, millega nad on teeninud $618,000.

Kerbs kirjutas artikli vDOS rünnakute kohta pärast seda kui oli saanud koopia vDOS daatabaasist, varasemalt sellel suvel. Ta kirjutas, et vDOS on rünnakuaega kasutanud rohkem kui 277 miljonit sekundit, või täpsemalt 8,81 aastat rünnakuliiklust, seda kõike vahemikus Aprill-Juuli 2016.

Pärast seda kui Krebs oli loo avaldanud, tema blogi langes rünnaku ohvriks, rünnakus ilutses ka teade “godiefaggot” (“minesurepe*e”).

Teismelised suutsid maha jätta piisavalt juhtlõngu, et nende isikud tuvastada. Nad olid kirjutanud tehnilise paberi DDos rünnakute kohta, Bidani vana Facebook leht mainis ka “AppleJ4ck” pseudonüümi mida ta kasutad vDOS rünnakutel, serveril ja emaili domeenil ning kõik tekstiteated suunasid teismelised ilusti välja. Huvitav fakt, vDOS rünnakuid ei saanud korraldada Iisrealis asetsevate veebilehtede vastu.

Seda täpselt ei tea kui suurt rolli ajakirjaniku Krebs-i töö arreteerimisel rolli mängis. Kuna vDOS rünnakud olid FBI uurimise all on võimalik et, Kerbs-i artikkel mõjutas võimuesindajaid ja sellepärast otsustati nad just nüüd arreteerida.

Mõlemad teismelised on praegu koduarestis ja neid on võimalik kautsioni vastu vabastada. Nende passid on ära võetud ja nendel on keelatud kasutada ükskõik milliseid sideteenuseid 30 päeva.  Hetkel ei ole teada ka teismelised USA-le välja antakse. Igal juhul suustid teismelised vDOS rünnakute abil teenida endale üle poole miljoni dollari.