Olete siin
Kodu > Eesti IT > Üleilmne uuring: tööjõudefitsiit on kümnendi kõrgeimal tasemel

Üleilmne uuring: tööjõudefitsiit on kümnendi kõrgeimal tasemel

Äsja avalikustatud 42 000 tööandjat hõlmanud Manpower Grupi uuringu kohaselt on oskustööjõu puudus maailmas pärast 2007. aastat kõrgeimal tasemel ning koguni 40% tööandjatest kurdab väljaõppinud töötajate nappust.

Võrreldes mulluse uuringuga on jätkuvalt kõige suurem puudus oskustöölistest, näiteks elektrikutest, keevitajatest ja ehitajatest, aga eelmise aastaga võrreldes on tööjõunappuse edetabelis tõusnud üheksandalt kohalt teisele IT valdkond. Selles sektoris on tõsine puudus nii spetsialistidest kui juhtidest. Defitsiidi edetabelis järgnevad oskustöölistele ja IT-ekspertidele müügiesindajad, insenerid ja tehnikud.

 

Allikas ja pikem artikkel: http://www.ituudised.ee/uudised/2016/10/21/uleilmne-uuring-toojoudefitsiit-on-kumnendi-korgeimal-tasemel

Top