Olete siin
Kodu > Kõik uudised > Kõik uudised > Mäng DayZ keelustatakse ja eemaldatakse müügilt … ?

Mäng DayZ keelustatakse ja eemaldatakse müügilt … ?

Selle nädala alguses levis uudis, et klassifikatsiooniamet on blokeerinud ellujäämisemängu DayZ füüsilise müügi, vaatamata sellele, et mängu on IARC veebiprotsessis mitu korda hinnatud MA15 +. Täna võib Kotaku Australia paljastada, et mitte ainult klassifikatsioonikomisjon ei järgi seda reitingut, vaid nad töötavad ka selle nimel, et mäng tõmmatakse Austraalias digitaalselt müügilt.

Klassifikatsioonikomisjon andis DayZ-le RC-reitingu esmakordselt 4. juunil pärast kohalike turustajate Viie Tähe Mängude taotlust, et mängu müüakse kogu riigi kauplustes. Reede pärastlõunal Kotaku Austraaliasse tarnitud aruande kohaselt keelati mäng “stiimulite või preemiatega seotud ebaseadusliku või keelatud uimastitarbimise tõttu”.

“Üldise mängu kaudu on mängijal võimalik koguda ja kasutada mitmesuguseid seadmeid, tarvikuid ja relvi,” seisab aruandes. “Üks mängija tervise taastamise võimalusi on marihuaana, sildiga ‘kanep’, mida tähistatakse mängija inventaris kanepipungaga.”

Põhjendus on identne sellega, miks Fallout 3 algselt Austraalias keelustati, ja aruandes märgitakse edasi, et kuigi narkootikumide tarvitamine on R18 + klassifitseerimise suuniste kohaselt lubatud, ei saa see kasutamine olla “üksikasjalik ega realistlik”. “Kui kanepi kasutamine selle mängu kontekstis ei mõjunud stiimulina, võiks selle mõju klassifitseerida R18 + alla.”

“Uimastite (marihuaana) kasutamine stiimulina või preemiana mängu ajal ületab R18 + klassifikatsiooni mahutavuse ja seetõttu tuleb sellest keelduda,” seisab aruandes.

Kuu aega pärast RC-reitingu saamist taotlesid DayZ-i arendajad Bohemia Interactive automaatse IARC-protsessi kaudu eraldi reitingut. Mängule anti siis klass MA15 +, millel on sama jõud kui otse klassifikatsioonikomisjoni hinnangul. Klassifikatsioonikomisjonil on siiski õigus IARC reitingud omaendaga alistada.

Klassifikatsiooninõukogu otsus tähendab, et mäng eemaldatakse mingil hetkel Steami, PlayStationi ja Xbox One’i poodides müügilt. See on praegu veel austerlaste jaoks veebis saadaval, kuid on vaid aja küsimus, enne kui see enam nii pole (kui te ei kasuta VPN-i).

Top