Olete siin
Kodu > FilmiUudised > Asi ametlik: Matrix 4 toob tagasi Keanu Reeves’i ja Carrie-Anne Moss’i

Asi ametlik: Matrix 4 toob tagasi Keanu Reeves’i ja Carrie-Anne Moss’i

Ole valmis uuesti punast pilli võtma: Algne kaasrežissöör Lana Wachowski kirjutab The Matrixile uue järje ja suunab Keanu Reeves tagasi Neo ja Carrie-Anne Moss tagasi kolmainsusena.

Warner Bros. Pictures ja Village Roadshow Pictures teatasid uuest Matrix-järjestikust, ehkki neil polnud süžee üksikasjade osas palju vaeva näha, vahendab Variety. Wachowski kavatseb tagasi pöörduda pärast seda, kui ta juhatas originaalse triloogia koos oma õe Lillyga. Filmi tootmine algab eeldatavalt 2020. aastal.

„Paljud Lilly ja minu 20 aastat tagasi uurinud ideed meie tegelikkuse kohta on praegu veelgi aktuaalsemad. Olen väga õnnelik, et saan need tegelased oma ellu tagasi ja olen tänulik, et sain võimaluse töötada koos oma säravate sõpradega, ”sõnas Wachowski.

Neljandast Maatriksi käigust on juba ammu kuulujutud: John Wick 3 Parabellumi direktor Chad Stahelski väitis selle aasta alguses, et see on tegemisel. Kirjanikud Aleksandar Hemon (Armastuse saar) ja David Mitchell (Pilve atlas) kirjutasid koos Wachowskiga Matriksi järje skripti. Asjatundlikud romaanikirjutajad Hemon ja Mitchell esinesid varem Wachowskise Sense8 sarjas Netflixi jaoks.

“Me ei saan rohkem põnevil olla, et taaskord Maatriksisse koos Lanaga siseneme,” ütles Warner Bros Picture Groupi esimees Toby Emmerich. “Lana on tõeline visionäär – ainulaadne ja originaalne loominguline filmitegija – ning meil on hea meel, et ta kirjutab, suunab ja produtseerib seda uut peatükki Matrix’i universumis.”

Arvestades mõlema tegelase saatust algse Matrix-triloogia lõpus, peab järg tõenäoliselt leidma nutika viisi, kuidas Neo ja Trinity uuesti loo sisse viia. See ei tohiks osutuda liiga keerukaks sarja jaoks, mis pole siiski võõras müstikale ja süžee keerdkäikudele.

Üks nimi, mis kuulutusest silmnähtavalt puudub, on frantsiisi kaastäht Laurence Fishburne, kes kujutas Neo mentorit Morpheust kõigis kolmes filmis.

Kolm Matrix-filmi kokku teenisid riigisiseses piletimüügis enam kui 592 miljonit dollarit ja kogu maailmas enam kui 1,6 miljardit dollarit. Need filmid aitasid Reevesil saada heausksest tegevuskangelasest piletikassas, The Matrix Reloaded (triloogia teine film) hoiab endiselt ühtlasi kõigi aegade kuuenda suurima R-reitinguga filmina. See oli ka kõigi aegade suuruselt neljas R-reitinguga filmi avanädalavahetus.

Praegu pole filmi jaoks ametlikku pealkirja ega ilmumiskuupäeva määratud.

Top