Olete siin
Kodu > Arvuti > Arvutikomponendid > SSD/HDD > Peatselt on saadaval Western Digital 18 ja 20 terabaidised kõvakettad

Peatselt on saadaval Western Digital 18 ja 20 terabaidised kõvakettad

Ettevõte valib 18 TB Ultrastar DC HC550 CMR HDD ja 20 TB Ultrastar DC HC650 SMR HDD näidiste kliendid 2019. aasta lõpuks, tootmist on oodata 2020. aasta esimeses pooles.

Western Digitali hinnangul on 2023. aastaks 50 protsenti tema tarnitud kõvaketastest SMR-is. “Dropboxis otsime pidevalt võimalusi oma andmekeskuste efektiivsuse ja võimsuse suurendamiseks,” ütles Dropboxi inseneri asepresident Akhil Gupta. “Meil on hea meel näha, et SMR-draivid jõuavad 20 TB võimsuspunktini, mis võimaldab meil tõhustada koostööd ja pakkuda klientidele pikaajalist väärtust.”

SMR on kõvakettadraivides (HDD) kasutatav magnetilise salvestuse andmete salvestamise tehnoloogia, et suurendada salvestustihedust ja draivi ühe seadme üldist salvestusmahtu. Tavalised kõvakettadraivid salvestavad andmeid, kirjutades üksteisega paralleelselt kattuvaid magnetradasid (risti jäädvustamine), vöötohatis salvestus salvestab aga uusi ridasid, mis kattuvad osa varem kirjutatud magnetilise rajaga, jättes eelmise raja kitsamaks ja võimaldades suuremat tihedust. Seega kattuvad rajad osaliselt sarnaselt nagu vanasti paigaldati eteriitkatuse plaate osaliselt üksteise peale. See lähenemisviis valiti seetõttu, et füüsikalised piirangud takistavad salvestuspeade magnetlaiuse sama laiusega kui lugemispea, jättes salvestuspead laiemaks.

Top