Olete siin
Kodu > Kõik uudised > Kõik uudised > Tuhanded e-spordi huvilised kogunevad Saku Suurhalli 200 000 dollarise auhinnafondiga finaalvõistlusele

Tuhanded e-spordi huvilised kogunevad Saku Suurhalli 200 000 dollarise auhinnafondiga finaalvõistlusele

23.-24. novembril toimub Saku Suurhallis Baltimaade suurim e-spordi, elustiili ja tehnoloogia festival. ,,Counter-Strike: Global Offensive” ja ,,Rocket League” ja “Guns of Boom-i” finaalides läheb jagamisele rekordiline 200 000 dollariline auhinnafond. Ürituse teisel päeval võtavad omavahel mõõtu Eesti tuntuimad streamerid ning esmakordselt saab näha Cosplay lavashow’d, mida hindab maailmakuulsatest cosplay-artistidest koosnev kohtunike panel.

Kahe päeva jooksul toimuvad võistlused erinevates arvutimängudes, osalejatel on võimalus tutvuda viimase generatsiooni tehnoloogia ja mängudega ning näha Eestis esimest korda cosplayetendusi.

,,Kui eelmisel aastal külastas üritust kahe päeva jooksul 5000 inimest, siis sellel aastal ootame rekordiliselt kuni 6000 külastajat, kellele pakume uue lähenemisega programmi ja Baltimaade suurimat e-spordi auhinnafondi.” kommenteeris festivali korraldaja Kaspars Ozolins.

Rekordiline 200 000 dollariline auhinnafond

Võrreldes eelmisel aastaga on ürituse kasvades toimunud programmis mitmeid edasiminekuid. Sellel aastal võistlevad e-sportlased rekordilise 200 000 dollarilise auhinnafondi peale. Tallinnas toimuvas finaalis selgub mobiilimängu ”Guns of Boom” maailma parim meeskond, kes saab sellest endale auhinnaks 100 000 dollarit.

Festivali ajal toimuvad ka Balti e-spordi liiga (BESL Pro) finaalid mängudes ,,Counter-Strike: Global Offensive” ja ,,Rocket League”, kus Baltimaade parimad meeskonnad võistlevad 15 000€ suuruse auhinnafondi peale. Võistlusi tulevad Tallinnase kommenteerima maailmakuulsad e-spordi kommentaatorid.

Festivalil on kohal Eesti tuntuimad sisuloojad

Lisaks Baltikumi ja maailma parimatele e-sportlastele toob HyperTown kokku ka Eesti kõige tuntumad Youtube’i, Twitchi, Instagrami ja Facebooki sisuloojad. Festivali külastajatel on ainulaadne võimalus tutvuda tavaliselt kaamera taha jäävate iidolitega. Võrreldes möödunud aastaga ei piirduta seekord vaid avatud küsimuste ringiga. Ürituse teisel päeval saab näha, kuidas streamerid võtavad omavahel mõõtu lõbusates aga pingelistes mängudes.

“Möödunud aastal korraldatud kohtumine tuntud streameritega osutus Eestis edukaks ning me tõestasime kui võrd positiivne on siinse kogukonna mõju oma publikule. Nüüd tahame tõsta selle sündmuse kvaliteeti veelgi,” põhjendas Kaspars Ozolins.

Ainulaadne cosplay show – esmakordselt Eestis

Veel ühe uuendusena toimub esmakordselt Eestis Cosplay show, mille raames tulevad kokku üle 100 cosplayer’i kõikidest Balti riikidest ning etendavad tegelasi filmidest, animest, koomiksitest, videomängudest ja telesarjadest. Pealaval toimuvat show’d on tulnud hindama maailmakuulsad cosplayer’id, et valida Baltimaade parim.

Tehnoloogia mess

Kaks päeva vältaval tehnoloogiamessil on kohal parimad Eesti tehnoloogiavaldkonna ettevõted ja rahvusvaheliselt tundud brändid, et tutvustavad oma uusimaid tooteid. Üritusel esitletakse uusimaid arvutimänge ja tehnoloogiat robotitest virtuaalreaalsuseni, mida saavad külastajad ka ise proovida ning teiste külastajatega võistelda. Teiste seas on kohal Sony, MABRIK, ZA/US, Red Bull, Gamestar, Nõmme Kalju, TalTech, AHHAA jpt. 

HyperTown TLL toimub juba 23.-24. novembril Saku Suurhallis. Festivali piletid on saadaval aadressil hypertown.pro.

Lisainfo ja küsimused:

Kertu Rohumägi

Konsultant

Kommunikatsioonibüroo In Nomine

kertu@innomine.ee

hypertown.pro/ee

Top